Predstava „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“ na našoj sceni

Predstava „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“ izvedena je 1. decembra u pozorišnoj sali Novosadskog dečijeg kulturnog centra pred brojnim mališanima.

O predstavi:

Šta je to dosada? Šta radimo kada nam je dosadno? A kako se igramo?

          Predstava “Bilo dvaput u jednom kraljevstvu” nas, kroz radionicu, uči kako da se igramozajedno. Glumac i publika zajedno stvaraju predstavu. Na početku igraju razne igre kako bipobedili dosadu, zatim dovode zimu u pozorište, a uz pomoć šala, kape i rukavica pričajupriču o matematičaru i pesniku koji rešavaju vekovnu svađu ko je svetu potrebniji? Kroz ovu intearaktivu predstavu i radionicu deca uče kako da se igraju uz pomoćjednostavnih elemenata, šala, kape i rukavica, uče kako da stvaraju zanimljive likove, kakoda pričaju uzbudljive priče i na kraju kako da naprave pozorišnu predstavu, a sve u cilju dapobede dosadu i da nauče kako da se igraju zajedno!

            Predstava „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“ je rađena u koprodukciji „Teleport“ teatra i Dečjeg pozorišta Subotica. Pobednik je Festivala monodrame za decu Zmajevih dečjih igara 2020. godine.  DOBRODOŠLI!

foto: Nikolina Kostadinović