OTVORENA IZLOŽBA DRUŠTVA LIKOVNIH PEDAGOGA VOJVODINE-„DVA LICA JEDNOG PROZORA“

OTVORENA IZLOŽBA DRUŠTVA LIKOVNIH PEDAGOGA VOJVODINE-„DVA LICA JEDNOG PROZORA“

U petak 27. maja 2022. godine od 12.00 časova u galeriji Novosadskog dečijeg kulturnog centra, svečano je otvorena međunarodna izložba Primeri dobre prakse  -„Dva lica jednog prozora“, u organizaciji Društva likovnih pedagoga Vojvodine.

Specifičnost i cilj ovog likovnog konkursa i izložbe jeste da se osim individualnosti dečjeg likovnog stvaralaštva podstiče i prikaže metodički i pedagoški pristup, uticaj i raznovsnost rada likovnih pedagoga, vaspitača i nastavnika. U sklopu izložbe, a u istom cilju, organizuje se i Stručni skup, koji ima za cilj podizanja kvaliteta nastave likovne kulture.

Otvaranju izložbe prisustvovala je i v.d. načelnika Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak, dok su na stručnom skupu govorili dr Sanja Filipović, dr Vojislav Ilić, MA Radmila Zečević, Jernej Dolničar i predsednik Društva likovnih pedagoga Vojvodine Dragan Karlavaris.

Izložba će biti otvorena do 24. juna 2022, a može se pogledati u galeriji Novosadskog dečijeg kulturnog centra, Radnička 20, prvi sprat, svakog radnog dana od 9.00 do 20.00 časova.

Urednik likovnog programa NSDKC

Ljubica Tankosić

Website designed by: Mindmedias Studio