ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ДРУШТВА ЛИКОВНИХ ПЕДАГОГА ВОЈВОДИНЕ-„ДВА ЛИЦА ЈЕДНОГ ПРОЗОРА“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ДРУШТВА ЛИКОВНИХ ПЕДАГОГА ВОЈВОДИНЕ-„ДВА ЛИЦА ЈЕДНОГ ПРОЗОРА“

У петак 27. маја 2022. године од 12.00 часова у галерији Новосадског дечијег културног центра, свечано је отворена међународна изложба Примери добре праксе  -„Два лица једног прозора“, у организацији Друштва ликовних педагога Војводине.

Специфичност и циљ овог ликовног конкурса и изложбе јесте да се осим индивидуалности дечјег ликовног стваралаштва подстиче и прикаже методички и педагошки приступ, утицај и разновсност рада ликовних педагога, васпитача и наставника. У склопу изложбе, а у истом циљу, организује се и Стручни скуп, који има за циљ подизања квалитета наставе ликовне културе.

Отварању изложбе присуствовала је и в.д. начелника Градске управе за културу Зорица Шијак, док су на стручном скупу говорили др Сања Филиповић, др Војислав Илић, МА Радмила Зечевић, Јернеј Долничар и председник Друштва ликовних педагога Војводине Драган Карлаварис.

Изложба ће бити отворена до 24. јуна 2022, а може се погледати у галерији Новосадског дечијег културног центра, Радничка 20, први спрат, сваког радног дана од 9.00 до 20.00 часова.

Уредник ликовног програма НСДКЦ

Љубица Танкосић

Website designed by: Mindmedias Studio