GODIŠNJA IZLOŽBA DEČIJIH LIKOVNIH RADOVA POLAZNIKA  NOVOSADSKOG DEČIJEG KULTURNOG CENTRA I LIKOVNOG CENTRA BLOK ART

GODIŠNJA IZLOŽBA DEČIJIH LIKOVNIH RADOVA POLAZNIKA  NOVOSADSKOG DEČIJEG KULTURNOG CENTRA I LIKOVNOG CENTRA BLOK ART

Svečano otvaranje 4.  po redu Godišnje izložbe likovnih ostvarenja dece, polaznika Likovne radionice Novosadskog dečijeg likovnog centra (NSDKC) i Likovnog centra Blok Art, biće upriličeno u petak, u 19 časova u Galeriji NSDKC, Radnička 20, prvi sprat.  Izložba je deo programa ovogodišnje  Dečje nedelje koja se održava pod sloganom- „Šta detetu treba da raste do neba?“.

 

„Ova likovna ostvarenja nastajala su tokom školske 2021/22. godine. Kao i do sada, kako na programima ove dve radionice  tako i na svim ostalim programima koje realizujem u Novosadskom dečijem kulturnom centru, insistiram na različitim temama i tehnikama u kojima deca tokom godine imaju priliku da se oprobaju.  Na ovaj način, kroz različite procese rada na likovnim zadacima, deca ovladavaju različitim tehničkim postupcima, stiču umešnost u radu i rukovanju alatima i različitim materijalima, čime se stvara solidna osnova spretnosti.

U ovih godinu dana, polaznici likovnih radionica oprobali su se u najrazličitijim crtačkim, slikarskim, grafičkim i vajarskim tehnikama koje su uticale ili će, verujem, tek uticati na formiranje svestrane stvaralačke ličnosti svakog deteta.

Koristim priliku i da izrazim zahvalnost svim roditeljima/ starateljima koji dovode svoju decu na časove likovne kulture  jer oni svojoj deci pružaju mnogo veći i širi dijapazon sposobnosti od razvitka kreativnosti i motorike, koji su nesporno važni.  Kroz likovnu kulturu i likovne radionice dete, sutra čovek, imaće sposobnost i osećaj za to da kvalitetno organizuje sredinu u kojoj živi i radi. Sposobnost da prepozna i svesno primeni kulturu oblačenja, kulturu ponašanja,  kulturu stanovanja, kulturu posmatranja  ̶  koje su najosnovniji elementi humanizacije života.“

Ljubica Tankosić

Dipl. grafičar  ̶  prof. likovne kulture

Koordinator programa vizuelnih umetnosti

 

Website designed by: Mindmedias Studio