ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ ЛИКОВНИХ РАДОВА ПОЛАЗНИКА  НОВОСАДСКОГ ДЕЧИЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА И ЛИКОВНОГ ЦЕНТРА БЛОК АРТ

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ ЛИКОВНИХ РАДОВА ПОЛАЗНИКА  НОВОСАДСКОГ ДЕЧИЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА И ЛИКОВНОГ ЦЕНТРА БЛОК АРТ

Свечано отварање 4.  по реду Годишње изложбе ликовних остварења деце, полазника Ликовне радионице Новосадског дечијег ликовног центра (НСДКЦ) и Ликовног центра Блок Арт, биће уприличено у петак, у 19 часова у Галерији НСДКЦ, Радничка 20, први спрат.  Изложба је део програма овогодишње  Дечје недеље која се одржава под слоганом- „Шта детету треба да расте до неба?“.

 

„Ова ликовна остварења настајала су током школске 2021/22. године. Као и до сада, како на програмима ове две радионице  тако и на свим осталим програмима које реализујем у Новосадском дечијем културном центру, инсистирам на различитим темама и техникама у којима деца током године имају прилику да се опробају.  На овај начин, кроз различите процесе рада на ликовним задацима, деца овладавају различитим техничким поступцима, стичу умешност у раду и руковању алатима и различитим материјалима, чиме се ствара солидна основа спретности.

У ових годину дана, полазници ликовних радионица опробали су се у најразличитијим цртачким, сликарским, графичким и вајарским техникама које су утицале или ће, верујем, тек утицати на формирање свестране стваралачке личности сваког детета.

Користим прилику и да изразим захвалност свим родитељима/ старатељима који доводе своју децу на часове ликовне културе  јер они својој деци пружају много већи и шири дијапазон способности од развитка креативности и моторике, који су неспорно важни.  Кроз ликовну културу и ликовне радионице дете, сутра човек, имаће способност и осећај за то да квалитетно организује средину у којој живи и ради. Способност да препозна и свесно примени културу облачења, културу понашања,  културу становања, културу посматрања  ̶  које су најосновнији елементи хуманизације живота.“

Љубица Танкосић

Дипл. графичар  ̶  проф. ликовне културе

Координатор програма визуелних уметности

 

Website designed by: Mindmedias Studio