Позив за предавање о дијабетесу

Поштована децо и родитељи,

У години када обележавамо 100 година од открића инсулина, суочавамо се нажалост са енормним порастом броја оболелих од дијабетеса. Од дијабетеса у свету оболева и одређени број деце свих узраста.

Удружење „Плаво срце 021“Нови Сад  придружује се Светској борби против дијабетеса и скретању пажње на оболелу децу и њихову стигматизацију у социјалном окружењу.

Светски дан борбе против дијабетеса обележава се 14. новембра сваке године.

Тим поводом   заједно са волонтерима и члановима Удружења одржaћемо радионицу за децу и родитеље који желе да сазнају више о начину живота својих вршњака који су приморани да свакодневно примењују инјекције инсулина 3-4-5 пута у току дана. Ретко које дете нема друга или рођака који се бори са дијабетесом. Из овог угла о начину живота говориће деца, омладинци, родитељи.

Након кратког представљања свих симптома који најављују дијабетес, организоваћемо кратку радионицу самоконтроле дијабетеса.

За овај скуп обезбедићемо  послужење колачима који не садрже шећер.

Биће обезбеђени и апарати за самоконтролу шећера у крви, тако да ће сви присутни моћи да провере своје вредности шећера у крви.

Предавач на овом скупу биће Светлана Томић, председница удружења „Плаво срце 021“ Нови Сад.

Уколико сте расположени да присуствујете овом предавању, које ће се одржати у уторак,14. новембра 2023. г у 17 часова у Новосадском дечијем културном центру, Нови Сад, Радничка улица бр.20, први спрат, пријавите се на email slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs најкасније до уторка, 14. новембра до 14 часова.

Срдачан поздрав!

 

Напомена: Поштовани родитељи и старатељи пријавом доласка на овај догађај дајете сагласност за фото и видео документовање ваше деце. Тај фото и видео материјал ће се користити једино за потребе промоције и извештавања са догађаја.