„ Pavle i njegovo koferče u svetu grafomotorike“

 „ Pavle i njegovo koferče u svetu grafomotorike“

Promocija knjige „Pavle i njegovo koferče u svetu grafomotorike“ održana je juče, devetog novembra u velikoj sali  Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Autorka knjige Ivana Kobilarov je prikazala kako deca na kreativan i u isto vreme edukativan način mogu lako da ovladaju procesom pisanja. Knjiga je namenjena deci od pet do osam godina, roditeljima, vaspitačima, edukatorima i svima ostalima koji rade sa decom.

Ivana koja je po profesiji vapitač, održavala je likovno – edukativne  radionice za decu dok nije nastupila pandemija Korona virusa, nakon toga, kao i većina, prešla je na onlajn nastavu:„ Kako sam ostvarila odličnu saradnju sa decom i roditeljima odlučila sam da saradnju nastavim onlajn, roditeljima sam svakodnevno slala predloge aktivnosti, a od njih sam dobijala povratne informacije. Na osnovu toga, došla sam na ideju da sve to objedinim i da napišem ovu knjigu. Povezala sam dve bitne stvari na tom pretškolskom uzrastu,a to su grafomotorika i kreativnost.“

S obzirom da je knjiga namenjena deci od pet do osam godina Ivana kaže da je inspiracija za taj uzrast bila upravo to što radi sa decom tog uzrasta, jer smatra da su deca koja idu u predškolsko mnogo kreativnija od one koja pohađaju školu.

tekst i fotografije: Nikolina Kostadinović
Website designed by: Mindmedias Studio