„ Павле и његово коферче у свету графомоторике“

 „ Павле и његово коферче у свету графомоторике“

Промоција књиге „Павле и његово коферче у свету графомоторике“ одржана је јуче, деветог новембра у великој сали  Новосадског дечијег културног центра. Ауторка књиге Ивана Кобиларов је приказала како деца на креативан и у исто време едукативан начин могу лако да овладају процесом писања. Књига је намењена деци од пет до осам година, родитељима, васпитачима, едукаторима и свима осталима који раде са децом.

Ивана која је по професији вапитач, одржавала је ликовно – едукативне  радионице за децу док није наступила пандемија Корона вируса, након тога, као и већина, прешла је на онлајн наставу:„ Како сам остварила одличну сарадњу са децом и родитељима одлучила сам да сарадњу наставим онлајн, родитељима сам свакодневно слала предлоге активности, а од њих сам добијала повратне информације. На основу тога, дошла сам на идеју да све то објединим и да напишем ову књигу. Повезала сам две битне ствари на том претшколском узрасту,а то су графомоторика и креативност.“

С обзиром да је књига намењена деци од пет до осам година Ивана каже да је инспирација за тај узраст била управо то што ради са децом тог узраста, јер сматра да су деца која иду у предшколско много креативнија од оне која похађају школу.

текст и фотографије: Николина Костадиновић
Website designed by: Mindmedias Studio