„Likovne pustolovine osmaka kroz online nastavu“

„Likovne pustolovine osmaka kroz online nastavu“

Novosadski dečiji kulturni centar (NSDKC) je  od 21. maja do 7. juna 2021. godine  domaćin izložbe učenika osmih razreda OŠ“Petefi Šandor“ Novi Sad pod nazivom:
„Likovne pustolovine osmaka kroz online nastavu“.

Na izložbi su   predstavljene likovne realizacije koje su nastale u toku  online nastave, a na postavljeni likovni problem: „Kontrast, jedinstvo i dominanta – odgovori na likovni izazov Geti Muzeja“ i na postavljeni likovni problem: „Kontrast, jedinstvo i dominanta – pokaži rukom ( Hand art)!“
Na izložbi je  predstavljen i kalendar OŠ „Petefi Šandor“ koji je nastao od radova učenika osmih razreda kao likovna obrada teme „Personifikacija godišnjih doba“.

Izložbu organizuje OŠ „Petefi Šandor“ i nastavnica likovne kulture Marta Kiš Buterer, koja je u decembru 2020. godine  izabrana od Udruženja „Živojin Mišić“ za jednog od najboljih edukatora u Srbiji u novoj kategoriji, za online nastavu za vreme Pandemije Kovid 19, a za mentorstvo i rad sa decom na kalendaru nastavnica je dobila,  u maju 2021. godine,  nagradu „Ljubiša Divljak“ na konkursu 9. Budi: „Male ludosti velike mudrosti“ od strane Kulturnog Centra Pančeva.

Izložba se organizuje kao znak zahvalnosti nastavnice učenicima osmih razreda na plodotvornoj četvorogodišnjoj saradnji.

 

Website designed by: Mindmedias Studio