ИЗЛОЖБА ИЛУСТРАЦИЈА МАШЕ ПАВЛОВИЋ

ИЗЛОЖБА ИЛУСТРАЦИЈА МАШЕ ПАВЛОВИЋ

Прва  самостална изложба илустрација за децу ауторке Маше Павловић  отворена  је данас,  7. јуна у 12 сати, у галерији Новосадског дечјег културног центра (НСДКЦ), као претпрограм Змајевих дечјих игара.

Изложба ће бити отворена за посетиоце до 30. јуна.

На изложби су  приказане илустрације дечјих књига, насловних и унутрашњих страна часописа за децу „Невен“ и „Мали Невен“,чији је Маша дугогодишњи сарадник.

РЕЧ АУТОРКЕ

“Моју прву самосталну изложбу илустрација чине радови настали у протеклих шест година, од када се и озбиљније бавим овим видом уметности. На изложби су приказани неки од мојих најдражих радова међу којима најзначајније место заузимају илустрације насловних страна часописа за децу “Невен” и “Мали Невен” за које радим као главни илустратор задњих пар година што је за мене представља велику част и задовољство.
Поред илустрација за Невен ту су и илустрације дечијих књига разних домаћих и страних аутора као и пар личних пројеката.
Илустрација је за мене постала нова љубав и начин ликовног изражавања, а инспирацију налазим у разиграној дечијој машти пуној боја и природе и њиховом погледу на свет у којем волим често да ушетам и уживам.”

О АУТОРКИ

Маша Павловић дипломирала је 2010. године на Катедри за фотографију Академије уметности у Новом Саду. Бави се илустрацијом књига, плаката, часописа и едукативних публикација намењеној деци. Већ неколико година је стални сарадник новосадских дечјих часописа „Невен“ и „Мали Невен“, које потписује као главни илустратор. Ово је њена прва самостална изложба илустрација.

 

 

Website designed by: Mindmedias Studio