IZLOŽBA „OD ČIGRICE DO VIDEO IGRICE“

Svečano otvaranje izložbe „Od čigrice do video igrice“ upriličeno je 10. februara 2023. godine sa početkom u 10 sati u Galeriji Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Ova izložba je rezultat saradnje NSDKC-a, Muzeja Vojvodine i PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad.

Tokom septembra 2022. godine organizovane su posete dece i vaspitača Muzeju Vojvodine i izložbi „San neolitske noći“, na kojoj su prikazani oruđe , posude za čuvanje hrane i predmeti od gline koji svedoče o životu ljudi tokom neolitskog perioda. Deca su imala priliku da istražuju i dožive svim čulima  različit sadržaj predstavljen na izložbi.

Kroz likovne aktivnosti koje su  se odvijale u prostoru ateljea NSDKC- a deca su radila tehniku vajanja sa glinom oblikujući  figure po uzoru na predmete koje su videli u Muzeju. Svi predmeti koji su tom prilikom urađeni ispečeni su u grnčarskoj peći i izloženi su u galerijskom prostoru NSDKC-a. Likovne aktivnosti sa decom i vaspitačima vodili su stručni saradnici za likovno Jelena Tišma i Viktoria Čikoš u saradnji sa urednicom likovnog programa Novosadskog dečijeg kulturnog centra Ljubicom Tankosić. Realizator programa Muzeja Vojvodine je Vladimira Stanisavljević , muzejski savetnik-pedagog. U programu je učestovalo preko 120 dece iz vrtića „Vilenjak“, „Čarolija“ i „Kalimero“.


 

Izložba će biti otvorena do 09.03. 2023. godine