ИЗЛОЖБА „ОД ЧИГРИЦЕ ДО ВИДЕО ИГРИЦЕ“

Свечано отварање изложбе „Од чигрице до видео игрице“ уприличено је 10. фебруара 2023. године са почетком у 10 сати у Галерији Новосадског дечијег културног центра. Ова изложба је резултат сарадње НСДКЦ-а, Музеја Војводине и ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад.

Током септембра 2022. године организоване су посете деце и васпитача Музеју Војводине и изложби „Сан неолитске ноћи“, на којој су приказани оруђе , посуде за чување хране и предмети од глине који сведоче о животу људи током неолитског периода. Деца су имала прилику да истражују и доживе свим чулима  различит садржај представљен на изложби.

Кроз ликовне активности које су  се одвијале у простору атељеа НСДКЦ- а деца су радила технику вајања са глином обликујући  фигуре по узору на предмете које су видели у Музеју. Сви предмети који су том приликом урађени испечени су у грнчарској пећи и изложени су у галеријском простору НСДКЦ-а. Ликовне активности са децом и васпитачима водили су стручни сарадници за ликовно Јелена Тишма и Викториа Чикош у сарадњи са уредницом ликовног програма Новосадског дечијег културног центра Љубицом Танкосић. Реализатор програма Музеја Војводине је Владимира Станисављевић , музејски саветник-педагог. У програму је учестовало преко 120 деце из вртића „Вилењак“, „Чаролија“ и „Калимеро“.


 

Изложба ће бити отворена до 09.03. 2023. године