IZLOŽBA ILUSTRACIJA MAŠE PAVLOVIĆ

IZLOŽBA ILUSTRACIJA MAŠE PAVLOVIĆ

Prva  samostalna izložba ilustracija za decu autorke Maše Pavlović  otvorena  je danas,  7. juna u 12 sati, u galeriji Novosadskog dečjeg kulturnog centra (NSDKC), kao pretprogram Zmajevih dečjih igara.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 30. juna.

Na izložbi su  prikazane ilustracije dečjih knjiga, naslovnih i unutrašnjih strana časopisa za decu „Neven“ i „Mali Neven“,čiji je Maša dugogodišnji saradnik.

REČ AUTORKE

“Moju prvu samostalnu izložbu ilustracija čine radovi nastali u proteklih šest godina, od kada se i ozbiljnije bavim ovim vidom umetnosti. Na izložbi su prikazani neki od mojih najdražih radova među kojima najznačajnije mesto zauzimaju ilustracije naslovnih strana časopisa za decu “Neven” i “Mali Neven” za koje radim kao glavni ilustrator zadnjih par godina što je za mene predstavlja veliku čast i zadovoljstvo.
Pored ilustracija za Neven tu su i ilustracije dečijih knjiga raznih domaćih i stranih autora kao i par ličnih projekata.
Ilustracija je za mene postala nova ljubav i način likovnog izražavanja, a inspiraciju nalazim u razigranoj dečijoj mašti punoj boja i prirode i njihovom pogledu na svet u kojem volim često da ušetam i uživam.”

O AUTORKI

Maša Pavlović diplomirala je 2010. godine na Katedri za fotografiju Akademije umetnosti u Novom Sadu. Bavi se ilustracijom knjiga, plakata, časopisa i edukativnih publikacija namenjenoj deci. Već nekoliko godina je stalni saradnik novosadskih dečjih časopisa „Neven“ i „Mali Neven“, koje potpisuje kao glavni ilustrator. Ovo je njena prva samostalna izložba ilustracija.

 

 

Website designed by: Mindmedias Studio