Zorana Popović prva gošća radionice u okviru projekta „Književne staze“

Zorana Popović prva gošća radionice u okviru projekta „Književne staze“

U sredu, 29. septembra, s početkom u 11 časova održana je prva  u nizu književnih radionica u okviru projekta “ Književna staza“ u organizaciji Novosadskog  dečijeg  kulturnog  centra. Gošća  prve radionice  bila je književnica iz Beograda,  Zorana Popović, koja je deci predstavila svoju knjigu „Nešto čudesno“. Zorana je izdala nekoliko knjiga za decu u izdanju  naše najpoznatije IK „Pčelica“ iz Čačka.

Ideja projekta je da se povežu umetniči sadržaji sa rekreativnim i sportskim aktivnostima Fruškogorskog maratona. Fokus projekta u 2021. godini je usmeren na rad sa decom mlađeg školskog uzrasta koji će, u periodu od septembra do decembra, imati prilike da sa renomiranim domaćim dečijim piscima učestvuju u radionicama, tokom kojih će se pre svega upoznati sa radom i stvaralaštvom samih pisaca, a takođe da budu i predlagači poznatih citata na određene teme iz dela različitih domaćih autora. Izabrani citati će biti štampani na edukativno informativnim panoima i postavljeni na stazu Fruškogorskog maratona, koja će na dan Fruškogorskog maratona u maju 2022. godine dobiti ime „Književna staza“.

Partner na projektu je Planinarsko smučarsko društvo “Železničar“ Novi Sad.

 Projekat „Književna staza“ deo je programa Novi Sad – Evropska prestonica kulture. Projekat sufinansira  Fondacija „Novi Sad- Evropska prestonica kulture“ u okviru programskog luka „Budućnost Evrope“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website designed by: Mindmedias Studio