Зорана Поповић прва гошћа радионице у оквиру пројекта „Књижевне стазе“

Зорана Поповић прва гошћа радионице у оквиру пројекта „Књижевне стазе“

У среду, 29. септембра, с почетком у 11 часова одржана је прва  у низу књижевних радионица у оквиру пројекта “ Књижевна стаза“ у организацији Новосадског  дечијег  културног  центра. Гошћа  прве радионице  била је књижевница из Београда,  Зорана Поповић, која је деци представила своју књигу „Нешто чудесно“. Зорана је издала неколико књига за децу у издању  наше најпознатије ИК „Пчелица“ из Чачка.

Идеја пројекта је да се повежу уметничи садржаји са рекреативним и спортским активностима Фрушкогорског маратона. Фокус пројекта у 2021. години је усмерен на рад са децом млађег школског узраста који ће, у периоду од септембра до децембра, имати прилике да са реномираним домаћим дечијим писцима учествују у радионицама, током којих ће се пре свега упознати са радом и стваралаштвом самих писаца, а такође да буду и предлагачи познатих цитата на одређене теме из дела различитих домаћих аутора. Изабрани цитати ће бити штампани на едукативно информативним паноима и постављени на стазу Фрушкогорског маратона, која ће на дан Фрушкогорског маратона у мају 2022. године добити име „Књижевна стаза“.

Партнер на пројекту је Планинарско смучарско друштво “Железничар“ Нови Сад.

 Пројекат „Књижевна стаза“ део је програма Нови Сад – Европска престоница културе. Пројекат суфинансира  Фондација „Нови Сад- Европска престоница културе“ у оквиру програмског лука „Будућност Европе“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website designed by: Mindmedias Studio