TRIBINA ZA RODITELJE NA TEMU “ KULTURA,RODITELJI I DECA“

TRIBINA ZA RODITELJE NA TEMU “ KULTURA,RODITELJI I DECA“

U četvrtak, 09.09.2021. godine  sa početkom u 18 časova u velikoj sali Novosadskog dečijeg kulturnog centra, prof.dr Snežana Babić- Kekez, stručni saradnik NVO „Trandafili“ Novi Sad, održaće predavanje za roditelje na temu  „Kultura, roditelji i deca“.

Roditelji koji su zainteresovani da prisustvuju predavanju mogu se prijaviti do  srede, 08.09. do 14 časova putem mejl adrese:slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs.

Decu koja budu došla u pratnji roditelja imaće priliku da tokom trajanja predavanja  učestvuju u  prigodnoj kreativnoj radionici.

 

 

NVO “TRANDAFILI“ NOVI SAD

 DECA I KULTURA

TRIBINA ZA RODITELJE

Estetsko vaspitanje

 Stručni saradnik – Prof. dr Snežana Babić- Kekez

Estetsko vaspitanje je organizovan proces formiranja estetskog odnosa čoveka prema svetu i oblikovanje estetskih svojstava ličnosti, razvijanje smisla za lepo i estetske vrednosti u prirodi, životu i radu kao i u vrstama umetnosti.

 

Zadaci estetskog vaspitanja su:

  1. Razvijanje sposobnosti za uočavanje i otkrivanje lepog, zapažanje estetskih svojstava prirode, umetničkih dela i ostalih vrednosti
  2. Sposobnost za doživljavanje i uživanje u umetničkom stvaralaštvu, izgrađivanje sposobnosti za estetski doživljaj, za uživanje u pravim umetničkim delima
  3. Ispoljavanje potrebe za stvaralačkim radom i razvijanje sposobnosti za ostvarivanje lepog, za ispoljavanje estetskih svojstava i emocionalnih mogućnosti bavljenjem raznim sadržajima u umetnosti i estetskoj kulturi

Savremena porodica okrenuta je detetu i javlja se kao posrednik između društva i ličnosti. Ona je središte u kojem se usaglašavaju društveno i individualno, pa je funkcionisanje savremene porodice u kontekstu društvenih promena veoma značajno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website designed by: Mindmedias Studio