ТРИБИНА ЗА РОДИТЕЉЕ НА ТЕМУ “ КУЛТУРА,РОДИТЕЉИ И ДЕЦА“

ТРИБИНА ЗА РОДИТЕЉЕ НА ТЕМУ “ КУЛТУРА,РОДИТЕЉИ И ДЕЦА“

У четвртак, 09.09.2021. године  са почетком у 18 часова у великој сали Новосадског дечијег културног центра, проф.др Снежана Бабић- Кекез, стручни сарадник НВО „Трандафили“ Нови Сад, одржаће предавање за родитеље на тему  „Култура, родитељи и деца“.

Родитељи који су заинтересовани да присуствују предавању могу се пријавити до  среде, 08.09. до 14 часова путем мејл адресе:slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs.

Децу која буду дошла у пратњи родитеља имаће прилику да током трајања предавања  учествују у  пригодној креативној радионици.

 

 

НВО “ТРАНДАФИЛИ“ НОВИ САД

 ДЕЦА И КУЛТУРА

ТРИБИНА ЗА РОДИТЕЉЕ

Естетско васпитање

 Стручни сарадник – Проф. др Снежана Бабић- Кекез

Естетско васпитање је организован процес формирања естетског односа човека према свету и обликовање естетских својстава личности, развијање смисла за лепо и естетске вредности у природи, животу и раду као и у врстама уметности.

 

Задаци естетског васпитања су:

  1. Развијање способности за уочавање и откривање лепог, запажање естетских својстава природе, уметничких дела и осталих вредности
  2. Способност за доживљавање и уживање у уметничком стваралаштву, изграђивање способности за естетски доживљај, за уживање у правим уметничким делима
  3. Испољавање потребе за стваралачким радом и развијање способности за остваривање лепог, за испољавање естетских својстава и емоционалних могућности бављењем разним садржајима у уметности и естетској култури

Савремена породица окренута је детету и јавља се као посредник између друштва и личности. Она је средиште у којем се усаглашавају друштвено и индивидуално, па је функционисање савремене породице у контексту друштвених промена веома значајно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website designed by: Mindmedias Studio