RAZIGRANI ČETVRTAK U NOVOSADSKOM DEČIJEM KULTURNOM CENTRU

Projekat „Podrška roditeljstvu“

 

 U sklopu programa Kultura od A do Š, odnosno projekata „Razigrani četvrtak“„Podrška roditeljstvu“ Novosadski dečiji kulturni centar u oktobru mesecu organizuje dve  radionice namenjene deci i roditeljima/starateljima.

„Razigrani četvrtak“ je jedna od mlađih aktivnosti Novosadskog dečijeg kulturnog centra koji će se realizovati svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, sa različitim programima koji objedinjuju neformalno kulturno obrazovanje dece i mladih.

Projekat „Podrška roditeljstvu“ ima za cilj da mala deca i njihovi najbliži odrasli srodnici: mame, tate, bake, deke, tetke, stričevi ili ujaci, zajedno provedu kvalitetno i kreativno vreme, nauče nove veštine koje će moći kasnije da primene i kod kuće, kao i da steknu nove prijatelje sa kojima mogu da razvijaju maštu.

 

RADIONICA za DECU i RODITELJE

„Jesenje tradicionalne lutke“

 

Datum: 27.10. 2022.

Mesto: Atelje NSDKC-a, Radnička 20 Novi Sad, I sprat

Vreme: 17:30 – 19:00

Namenjeno deci uzrasta od 4 do 6 godina starosti uz obavezno prisustvo jednog roditelja ili staratelja

Maksimalan broj polaznika: 8 dece + 8 roditelja = 16

 

Opis radionice: Nekada su naše prabake i bake u jesenje doba nas učile da pravimo lutke od kukurozovine (ljuštike, suštike) ukrašenih sa lako dostupnim materijalima koje imamo u prirodi kao što su kesteni, grančice, ljuske od oraha, listovi toplih boja.

Ova radionica ima nekoliko ciljeva: očuvanje tradicije, upoznavanje mogućnosti prirodnih materijala, razvoj mašte i kreativnosti kod dece, upoznavanje sa ulogom i značajem lutke u odrastanju dece, i kvalitetno kreativno provođenje vremena sa najbližim članovima porodice.

 

Vođa radionice: Jelena Starčević, Specijalista strukovni vaspitač i ilustrator.

U okviru specijalističkih studija ovladala likovnim tehnikama i kreativnom upotrebom materijala u pedagoškim procesima u predškolskom uzrastu – dekupaž, kaširanje, kviling, pustovanje vune, upotreba reciklažnog materijala, beolin – materijal za oblikovanje.

Realizovala više projekata iz oblasti pedagogije i za svoj rad je nagrađivana.

Mama od Sofije i Nemanje.

 

 

 

 

RADIONICA za DECU i RODITELJE

„Seckalice za seke i bate uz pomoć mame i tate.“

 

Datum: 27.10. 2022.

Mesto: Učinica br.13 NSDKC-a, Radnička 20 Novi Sad, I sprat

Vreme: 17:30 – 19:00

Namenjeno deci uzrasta od 4 do 6 godina starosti uz obavezno prisustvo jednog roditelja ili staratelja

Maksimalan broj polaznika: 10 dece + 10 roditelja = 20

 

Opis radionice: Mašta, papir, makaze, lepak, flomasteri i boje, uz svu količinu dečje mašte i uz pomoć roditelja i dobiju se igračke i lutke za dalje razigravanje.

Ovo je radionica papirnog modelarstva koja je izuzetno pogodna za rad u parovima dece i odraslih. Ova tehnika doprinosi razvoju koncetracije i fine motorike ruku kod dece. Sve što je potrebno da donesete je dobra volja i spretne ruke.

 

Vođa radionice: Jelena Dopuđ, Urednik časopisa „Neven“, novinar

Diplomirala žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zanimaju je novi mediji, pa je bila saradnik, urednik  i administrator nekoliko internet portala. Više od deset godina učestvuje u organizaciji i realizaciji velikih  dečjih festivala u Vojvodini, među  kojima je i međunarodni “Nevenov festival dece pesnika” u Savinom selu. Kao novinar saradnik, a potom i urednik lista za decu „Neven“, organizovala je brojne promocije tog časopisa na manifestacijama kao što su Zmajeve igre, Bebi egzitBožićna ulica, Raspustilište i druge. Godinama uspešno sarađuje sa osnovnim školama u čitavoj Srbiji, sa dečjim odeljenjem Gradske biblioteke u Novom Sadu, Srpskim narodnim pozorištem, Pozorištem mladih, Galerijom Matice srpske i mnogim drugim ustanovama kulture. Stalno je zaposlena u Novosadskom dečijem kulturnom centru, gde je realizovala nekoliko desetina radionica i projekata. Autor je knjige za decu „Ilustrovana biografija Čika Jove Zmaja“.

 

 

 

Info i rezervacije na: 021 521447

slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs