РАЗИГРАНИ ЧЕТВРТАК У НОВОСАДСКОМ ДЕЧИЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Пројекат „Подршка родитељству“

 

 У склопу програма Култура од А до Ш, односно пројеката „Разиграни четвртак“ и  „Подршка родитељству“ Новосадски дечији културни центар у октобру месецу организује две  радионице намењене деци и родитељима/старатељима.

„Разиграни четвртак“ је једна од млађих активности Новосадског дечијег културног центра који ће се реализовати сваког последњег четвртка у месецу, са различитим програмима који обједињују неформално културно образовање деце и младих.

Пројекат „Подршка родитељству“ има за циљ да мала деца и њихови најближи одрасли сродници: маме, тате, баке, деке, тетке, стричеви или ујаци, заједно проведу квалитетно и креативно време, науче нове вештине које ће моћи касније да примене и код куће, као и да стекну нове пријатеље са којима могу да развијају машту.

 

РАДИОНИЦА за ДЕЦУ и РОДИТЕЉЕ

„Јесење традиционалне лутке“

 

Датум: 27.10. 2022.

Место: Атеље НСДКЦ-а, Радничка 20 Нови Сад, I спрат

Време: 17:30 – 19:00

Намењено деци узраста од 4 до 6 година старости уз обавезно присуство једног родитеља или старатеља

Максималан број полазника: 8 деце + 8 родитеља = 16

 

Опис радионице: Некада су наше прабаке и баке у јесење доба нас училе да правимо лутке од кукурозовине (љуштике, суштике) украшених са лако доступним материјалима које имамо у природи као што су кестени, гранчице, љуске од ораха, листови топлих боја.

Ова радионица има неколико циљева: очување традиције, упознавање могућности природних материјала, развој маште и креативности код деце, упознавање са улогом и значајем лутке у одрастању деце, и квалитетно креативно провођење времена са најближим члановима породице.

 

Вођа радионице: Јелена Старчевић, Специјалиста струковни васпитач и илустратор.

У оквиру специјалистичких студија овладала ликовним техникама и креативном употребом материјала у педагошким процесима у предшколском узрасту – декупаж, каширање, квилинг, пустовање вуне, употреба рециклажног материјала, беолин – материјал за обликовање.

Реализовала више пројеката из области педагогије и за свој рад је награђивана.

Мама од Софије и Немање.

 

 

 

 

РАДИОНИЦА за ДЕЦУ и РОДИТЕЉЕ

„Сецкалице за секе и бате уз помоћ маме и тате.“

 

Датум: 27.10. 2022.

Место: Учиница бр.13 НСДКЦ-а, Радничка 20 Нови Сад, I спрат

Време: 17:30 – 19:00

Намењено деци узраста од 4 до 6 година старости уз обавезно присуство једног родитеља или старатеља

Максималан број полазника: 10 деце + 10 родитеља = 20

 

Опис радионице: Машта, папир, маказе, лепак, фломастери и боје, уз сву количину дечје маште и уз помоћ родитеља и добију се играчке и лутке за даље разигравање.

Ово је радионица папирног моделарства која је изузетно погодна за рад у паровима деце и одраслих. Ова техника доприноси развоју концетрације и фине моторике руку код деце. Све што је потребно да донесете је добра воља и спретне руке.

 

Вођа радионице: Јелена Допуђ, Уредник часописа „Невен“, новинар

Дипломирала журналистику на Филозофском факултету у Новом Саду. Занимају је нови медији, па је била сарадник, уредник  и администратор неколико интернет портала. Више од десет година учествује у организацији и реализацији великих  дечјих фестивала у Војводини, међу  којима је и међународни “Невенов фестивал деце песника” у Савином селу. Као новинар сарадник, а потом и уредник листа за децу „Невен“, организовала је бројне промоције тог часописа на манифестацијама као што су Змајеве игре, Беби егзитБожићна улица, Распустилиште и друге. Годинама успешно сарађује са основним школама у читавој Србији, са дечјим одељењем Градске библиотеке у Новом Саду, Српским народним позориштем, Позориштем младих, Галеријом Матице српске и многим другим установама културе. Стално је запослена у Новосадском дечијем културном центру, где је реализовала неколико десетина радионица и пројеката. Аутор је књиге за децу „Илустрована биографија Чика Јове Змаја“.

 

 

 

Инфо и резервације на: 021 521447

slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs