Предавање „Како васпитавати без критиковања“

Предавање „Како васпитавати без критиковања“ заинтересовало више од стотину новосадских родитеља

 

Биљана Грбовић, саветница за родитеље, гостовала је у Новосадском дечијем културном центру где је одржала предавање на тему ,,Како васпитавати без критиковања“.

Родитељи су имали прилику да добију одговоре на недоумице попут: како да задобију дечије поверење, постану ауторитет, али и пријатељ у једном и како да успешно одврате децу од прекомерне употребе мобилних телефона и технологије. Предавање је било изузетно  динамично, а родитељи  су имали прилику да у току, као и након  излагања постављају додатна питања.

Биљана Грбовић се свакодневно кроз радионице бави родитељством, а такође је и ауторка најпродаванијег  приручника за родитеље ,,Волим што сам родила баш тебе, баш такву, таквог!“. Оснивач је удружења родитеља ,,Матица“ које се налази на Новој Детелинари у Хаџи Рувимовој улици. У удружењу редовно одржава радионице посвећене родитељима, где даје детаљна објашњења како родитељ на прави начин може да допринесе формирању личности свог детета кроз рад на себи.

Неке од тема којим се Биљана бави, а које ће уједно бити и теме наредних предавања у нашем центру су :

  • Како да деца умерено употребљавају мобилне телефоне и технологију
  • Шта кад мајка и отац различито размишљају о васпитању
  • Како да вам се деца поверавају
  • Како да дете буде самосталан ђак

Поглавља која више говоре о овим темама, налазе се у њеном горепоменутом приручнику за родитеље ,,Волим што сам родила баш тебе, баш такву, таквог!“


 

фото: Алкесандар Јовановић