„Petit monde“ – Мали свет у Новосадском дечијем културном центру

Petit monde

„Petit monde“ – Мали свет у Новосадском дечијем културном центру

„Petit monde“ – Мали свет у Новосадском дечијем културном центру

Из галерије наших пријатеља из Дечјег културног центра Београд, на пут око света пошла је изложба настала на радионицама за српски језик и културу у Паризу „Атеље Славе“. Велика нам је част да смо данас 19. јуна 2022. године, у галерију Новосадског дечијег културног центра угостили ову изузетну изложбу, те да смо се нашли на мапи дестинација ове изложбе.
Креативна радионица „Мали свет” из Париза сваке суботе пружа деци и младима могућност да побољшају своје знање српског језика, а некима од њих и да усвоје српски језик. „Све то успевамо да преточимо и у уметност. Специфични смо по начину рада, избору активности и примера о српској култури и традицији”, истакла је Маја Петровић Николић, креативни творац радионице за децу „Мали свет”.

Дугогодишња учитељица, професорка разредне наставе, која је скоро деценију радила као педагошки саветник Маја Петровић Николић је основала и Друштво учитеља Ковина (2006. године), које је окупило 200 просветних радника с територије општине (Ковин). Била је члан скупштине Савеза учитеља Републике Србије, учествовала је и координисала многобројне пројекте. Доласком у Париз наставила је да ради са децом и за децу.

Њена идеја је да изложба повеже све дечје културне центре у дијаспори те да се на том путу поред базичних радова који су настали у „Атељеу Славе“, придодају по два дечја рада из града или земље са овог чудесног пропутовања. „Мали свет“ подстиче интересовање за српски језик и културу управо кроз дечје стваралаштво.

Уредник ликовног програма
Новосадског дечијег културног центра
Љубица Танкосић

Website designed by: Mindmedias Studio