Отворена Годишња изложба дечијих ликовних радова

Отворена Годишња изложба дечијих ликовних радова

У петак 19.11.2021. године, у галерији Новосадског дечијег културног центра, отворена је Годишња изложба дечијих ликовних радова.

Уредник ликовног програма Љубица Танкосић каже да је пажња посвећена различитим темама и техникама у којима деца током године имају прилику да се опробају и да на тај начин проширују своја искуства, буде своју креативност и машту и развијају мисаоне активности.

– Креативност код детета омогућава да трагају, маштају, проналазе и стварају. Она је дата сваком детету као темељ за будући развој, а оваквим програмима креативност се свакако може подстицати.  Креативност није само карактеристика посебно надарене деце, сви је поседују, свако дете има потенцијал за креативно стварање. – каже Љубица.

– Важан је и сам процес тражења личног решења који свакако укључује и грешке које су опет веома важне, јер на тај начин дете не следи утврђени и већ виђени шематизам.  Када дете једном постане сигурно да користи креативну слободу мисли, биће у могућности да је примени у било којој сфери будућег живота.

Изложба ће трајати до 16.12.2021. године. Можете је погледати сваког радног дана од 9:00 до 15:00 часова у Новосадском дечијем културном центру.

текст и фотографије: Николина Костадиновић

 

Website designed by: Mindmedias Studio