Nezaboravno muzičko putovanje za predškolce

Nezaboravno muzičko putovanje za predškolce

Tokom izvođenja današnje radionice  muzičke škole „DO RE MI “ pod nazivom „Nezaboravno muzičko putovanje“ u Novosadskom dečijem kulturnom centru, podstican je razvoj muzičkih sposobnosti kod dece predškolskog uzrasta za primenu neformalnih metoda muzičkog vaspitanja kroz igru. Muzičkoj radionici su prisustvovala deca iz privatnog vrtića „Zmaj“ u Novom Sadu.

Takođe, bila je to prilika da se deca upoznaju sa Orfovim pristupom (Orf medijima: govor, pokret, sviranje; Orfovoj pedagogiji: istraživanje, imitacija, improvizacija, kompozicija; elementima: ritam, melodija, improvizacija), ali i ovladavanjem veština kroz praktičnu primenu instrumenata i sviranja telom.

Na ovaj način, zadatom kompozicijom, ritmičko-melodijskim motivom i pokretom, podsticano je dečije muzičko stvaralaštvo, ali i razvoj ritma kod najmalđih. Kroz prirodne oblike kretanja, ritmičko izvođenje brojalica, tapšalica i hvatalica, kao i korišćenje rekvizita u muzičkim igrama, deca istražuju svoje skrivene muzičke potencijale na najprirodniji način i u najprirodnijem okruženju – kroz igru.

Peđa Veljić, muzička škola DO RE MI

foto: NSDKC

https://www.youtube.com/watch?v=A5xNoY8MP2U

Website designed by: Mindmedias Studio