Незаборавно музичко путовање за предшколце

Незаборавно музичко путовање за предшколце

Током извођења данашње радионице  музичке школе „ДО РЕ МИ “ под називом „Незаборавно музичко путовање“ у Новосадском дечијем културном центру, подстицан је развој музичких способности код деце предшколског узраста за примену неформалних метода музичког васпитања кроз игру. Музичкој радионици су присуствовала деца из приватног вртића „Змај“ у Новом Саду.

Такође, била је то прилика да се деца упознају са Орфовим приступом (Орф медијима: говор, покрет, свирање; Орфовој педагогији: истраживање, имитација, импровизација, композиција; елементима: ритам, мелодија, импровизација), али и овладавањем вештина кроз практичну примену инструмената и свирања телом.

На овај начин, задатом композицијом, ритмичко-мелодијским мотивом и покретом, подстицано је дечије музичко стваралаштво, али и развој ритма код најмалђих. Кроз природне облике кретања, ритмичко извођење бројалица, тапшалица и хваталица, као и коришћење реквизита у музичким играма, деца истражују своје скривене музичке потенцијале на најприроднији начин и у најприроднијем окружењу – кроз игру.

Пеђа Вељић, музичка школа ДО РЕ МИ

фото: НСДКЦ

https://www.youtube.com/watch?v=A5xNoY8MP2U

Website designed by: Mindmedias Studio