Манифестација Српски робокуп – “Сусрет светова” у суботу у Новосадском дечијем културном центру

Манифестација Српски робокуп – “Сусрет светова” у суботу у Новосадском дечијем културном центру

Манифестација  Српски робокуп – “Сусрет светова”  одржаће се у суботу, 2. априла  у Новосадском дечијем културном центру.
Дечији иновациони центар, организатор манифестације,  је током протекле четири године радио са децом узраста од 4 до 16 година примењујући принципе модерног образовања и својеврсне учионице 21. века како би децу научио да се критички односе према задацима, да постављају додатна питања и сами испробавају нове идеје.
Вођени идејом да се овај догађај учини доступан свима, Центар је осмислио и покренуо манифестацију за БАШ СВЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ РАДОЗНАЛЕ КЛИНЦЕ И КЛИНЦЕЗЕ, са жељом да се свој деци пружи прилика да осете посебност таквих догађаја, да своје знање примене на решавање отворених изазова без упутстава и навођења, родитељима да обезбеде још једну валидацију заједничког вредног рада, менторима, професорима и волонтерима једно искуство више, а нашој земљи манифестацију која ће славити науку, тимски рад и заједништво.
На овој манифестацији која ће се одржати 02.априла у Новом Саду,9. у Београду учествоваће деца од  4 до 10 година, подељена у тимове (од 4 до 6 година и од 7 до 10 година). Тимови ће бити стављени пред два креативна задатка које ће покушати заједнички да реше,  користећи алгоритамско размишљање и логичко закључивање као и своје конструкторске и програмераке способности.
Сви заинтересовани родитељи, браћа, сестре, баке и деке, и други посетиоци моћи ће да испрате њихов наступ и уживају у дечијој креативности, домишљатости и знању.

Програм се одржава од 11 до 15 часова и отворен је за све посетиоце у простору Новосадског дечијег културног центра, Радничка 20, први спрат.

Website designed by: Mindmedias Studio