Literarna riznica

Literarna riznica

U okviru projekta ,,Literarna riznica“ koji je podržala Uprava za kulturu Grada Novog Sada, Novosadski-kulturno obrazovni krug je prošle godine prvi put raspisao konkurs za najbolje dečje radove. Zahvaljujući učesnicima koji su nas motivisali i ove godine smo organizovali književni festival na temu ,,Mesto prijatelja u mom životu“.

Naslov je inspirisao mnoge naše učenike, te je ove godine na konkurs pristiglo tridesetak dečjih radova. Članovi žirija: dr Marija Bjelica, Nataša Mikić, pesnikinja i Stefana Đorđević, master profesor književnosti, imali su izuzetno težak, ozbiljan i zahtevan zadatak da odaberu najbolje među prispelim proznim delima.

 

U Novosadskom dečijem kulturnom centru 15. decembra proglašeni su dobitnici nagrada i dodeljene su diplome.

U kategoriji I – IV razreda, treću nagradu poneo je Nemanja Čičovac, učenik III razreda OŠ ,,Miloš Crnjanski“.

Drugu nagradu dobila je Ina Rončević, učenica III razreda, takođe iz OŠ ,,Miloš Crnjanski“.

Prva nagrada pripala je Dorotei Dodić, učenici IV razreda OŠ ,,Nikola Tesla“.

U kategoriji V – VIII razreda, treća nagrada dodeljena je Andreju Vargi, učeniku VI razreda OŠ ,,Žarko Zrenjanin“.

Druga nagrada otišla je u ruke Lare Kovčić, učenice VI razreda OŠ ,,Svetozar Marković Toza“.

I nagradu dobila je Emilija Purgić, učenica VII razreda OŠ ,,Svetozar Marković Toza“.

Dobitnici nagrada na književnom festivalu ,,Literarna riznica“, ljubitelji književnosti, a posebno dečje književnosti i naši dragi gosti uživali su u prijatnoj atmosferi. Dodela nagrada i priznanje našim malim piscima je unela mnoštvo pozitivne energije.

U ime Novosadskog kulturno-obrazovnog kruga čestitamo svim dobitnicima nagrada. Drago nam je da smo vas inspirisali da stvarate. Neka vam ovo bude podstrek za dalji rad, kao i za ljubav prema pisanoj reči. Bila je čast deliti radost sa vama i uživati u dečjoj književnosti otkrivajući male, ali dobre pisce.

 

Website designed by: Mindmedias Studio