Литерарна ризница

Литерарна ризница

У оквиру пројекта ,,Литерарна ризница“ који је подржала Управа за културу Града Новог Сада, Новосадски-културно образовни круг је прошле године први пут расписао конкурс за најбоље дечје радове. Захваљујући учесницима који су нас мотивисали и ове године смо организовали књижевни фестивал на тему ,,Место пријатеља у мом животу“.

Наслов је инспирисао многе наше ученике, те је ове године на конкурс пристигло тридесетак дечјих радова. Чланови жирија: др Марија Бјелица, Наташа Микић, песникиња и Стефана Ђорђевић, мастер професор књижевности, имали су изузетно тежак, озбиљан и захтеван задатак да одаберу најбоље међу приспелим прозним делима.

 

У Новосадском дечијем културном центру 15. децембра проглашени су добитници награда и додељене су дипломе.

У категорији I – IV разреда, трећу награду понео је Немања Чичовац, ученик III разреда ОШ ,,Милош Црњански“.

Другу награду добила је Ина Рончевић, ученица III разреда, такође из ОШ ,,Милош Црњански“.

Прва награда припала је Доротеи Додић, ученици IV разреда ОШ ,,Никола Тесла“.

У категорији V – VIII разреда, трећа награда додељена је Андреју Варги, ученику VI разреда ОШ ,,Жарко Зрењанин“.

Друга награда отишла је у руке Ларе Ковчић, ученице VI разреда ОШ ,,Светозар Марковић Тоза“.

I награду добила је Емилија Пургић, ученица VII разреда ОШ ,,Светозар Марковић Тоза“.

Добитници награда на књижевном фестивалу ,,Литерарна ризница“, љубитељи књижевности, а посебно дечје књижевности и наши драги гости уживали су у пријатној атмосфери. Додела награда и признање нашим малим писцима је унела мноштво позитивне енергије.

У име Новосадског културно-образовног круга честитамо свим добитницима награда. Драго нам је да смо вас инспирисали да стварате. Нека вам ово буде подстрек за даљи рад, као и за љубав према писаној речи. Била је част делити радост са вама и уживати у дечјој књижевности откривајући мале, али добре писце.

 

Website designed by: Mindmedias Studio