KONCERT za BEBE i RODITELJE – „KONCERT U PATOFNAMA“

 

U sklopu programa Kultura od A do Š, odnosno projekata „Razigrani četvrtak“ i  „Podrška roditeljstvu“ Novosadski dečiji kulturni centar u oktobru mesecu organizuje koncert za bebe namenjen deci i roditeljima/starateljima.

„Razigrani četvrtak“ je jedna od mlađih aktivnosti Novosadskog dečijeg kulturnog centra koji će se realizovati svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, sa različitim programima koji objedinjuju neformalno kulturno obrazovanje dece i mladih.

Projekat „Podrška roditeljstvu“ ima za cilj da mala deca i njihovi najbliži odrasli srodnici: mame, tate, bake, deke, tetke, stričevi ili ujaci, zajedno provedu kvalitetno i kreativno vreme, nauče nove veštine koje će moći kasnije da primene i kod kuće, kao i da steknu nove prijatelje sa kojima mogu da razvijaju maštu.

 

 

KONCERT za BEBE i RODITELJE

„KONCERT U PATOFNAMA“

 

 

Datum: 24.11. 2022.

 

Mesto: Sportska sala, Radnička 20 Novi Sad, I sprat

 

Vreme: 17:30 – 19:00

 

Namenjeno deci uzrasta od 8 do 36 meseci starosti uz obavezno prisustvo jednog roditelja ili staratelja.

 

***OBAVEZNO PONETI ČARAPE, ĆEBE ZA BEBE, JASTUČIĆE i sličnu udobnu opremu za bebe. Roditeljima savetujemo da dođu u udobnoj odeći. U salu je moguće ući jedino i isključivo u čistim čarapama. ***

 

Maksimalan broj polaznika: 15 dece + 15 roditelja = 30

 

Opis:

Koncerti za bebe i decu su neformalnog tipa; uz kompozicije klasične muzike, koje su pažljivo birane i prilagođene uzrastu, deca i roditelji mogu slobodno da se kreću, igraju, plešu. Nakon izvođačkog dela koji traje pola sata, deca mogu bolje da se upoznaju sa instrumentima (violina, klavir) i pokušaju da i sami  proizvedu ton.

 

 

Autor koncerta: Milijana Zolotić Simić,  diplomirani violinista

Svira od svoje desete godine kada je upisala nižu muzičku školu. Nakon završene srednje muzičke škole, u Beogradu, upisala je i završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Mihala Budinskog. Tokom školovanja je imala priliku da nastupa kao solista, kao član kamernih sastava i orkestara. Tokom prethodne dve godine održala je dva solistička koncerta u Kikindi gde živi i radi kao nastavnik violine u nižoj muzičkoj školi.

U periodu od juna 2019. do novembra 2020. godine, u Centru lepih veština, u Kikindi, kontinuirano je realizovala koncerte klasične muzike za bebe i decu do tri godine. Sa koncertima je dva puta bila deo manifestacije za decu, Mamutfest, koju tradicionalno organizuje Narodni muzej Kikinda.

 

 

Info i rezervacije na: 021 521447

slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs