КОНЦЕРТ за БЕБЕ и РОДИТЕЉЕ – „КОНЦЕРТ У ПАТОФНАМА“

 

У склопу програма Култура од А до Ш, односно пројеката „Разиграни четвртак“ и  „Подршка родитељству“ Новосадски дечији културни центар у октобру месецу организује концерт за бебе намењен деци и родитељима/старатељима.

„Разиграни четвртак“ је једна од млађих активности Новосадског дечијег културног центра који ће се реализовати сваког последњег четвртка у месецу, са различитим програмима који обједињују неформално културно образовање деце и младих.

Пројекат „Подршка родитељству“ има за циљ да мала деца и њихови најближи одрасли сродници: маме, тате, баке, деке, тетке, стричеви или ујаци, заједно проведу квалитетно и креативно време, науче нове вештине које ће моћи касније да примене и код куће, као и да стекну нове пријатеље са којима могу да развијају машту.

 

 

КОНЦЕРТ за БЕБЕ и РОДИТЕЉЕ

„КОНЦЕРТ У ПАТОФНАМА“

 

 

Датум: 24.11. 2022.

 

Место: Спортска сала, Радничка 20 Нови Сад, I спрат

 

Време: 17:30 – 19:00

 

Намењено деци узраста од 8 до 36 месеци старости уз обавезно присуство једног родитеља или старатеља.

 

***ОБАВЕЗНО ПОНЕТИ ЧАРАПЕ, ЋЕБЕ ЗА БЕБЕ, ЈАСТУЧИЋЕ и сличну удобну опрему за бебе. Родитељима саветујемо да дођу у удобној одећи. У салу је могуће ући једино и искључиво у чистим чарапама. ***

 

Максималан број полазника: 15 деце + 15 родитеља = 30

 

Опис:

Концерти за бебе и децу су неформалног типа; уз композиције класичне музике, које су пажљиво биране и прилагођене узрасту, деца и родитељи могу слободно да се крећу, играју, плешу. Након извођачког дела који траје пола сата, деца могу боље да се упознају са инструментима (виолина, клавир) и покушају да и сами  произведу тон.

 

 

Аутор концерта: Милијана Золотић Симић,  дипломирани виолиниста

Свира од своје десете године када је уписала нижу музичку школу. Након завршене средње музичке школе, у Београду, уписала је и завршила Академију уметности у Новом Саду, у класи професора Михала Будинског. Током школовања је имала прилику да наступа као солиста, као члан камерних састава и оркестара. Током претходне две године одржала је два солистичка концерта у Кикинди где живи и ради као наставник виолине у нижој музичкој школи.

У периоду од јуна 2019. до новембра 2020. године, у Центру лепих вештина, у Кикинди, континуирано је реализовала концерте класичне музике за бебе и децу до три године. Са концертима је два пута била део манифестације за децу, Мамутфест, коју традиционално организује Народни музеј Кикинда.

 

 

Инфо и резервације на: 021 521447

slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs