’’Ja sam Frida Kalo, i na platno slikam sve do čega mi je stalo”

’’Ja sam Frida Kalo, i na platno slikam sve do čega mi je stalo”

U okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu praktičan deo ispita se sastoji od organizovanja jednog tematskog događaja. Pod rukovodstvom prof. dr Anđelije Ivkov Džigurski i asistenta prof. dr Igora Stamenkovića do sada su realizovana 52 tematska događaja (http://www.dgt.uns.ac.rs/animacija-u-turizmu/).

Ove godine grupa od devet studenata sa studijskog programa Hotelijerstvo (III godina), organizovala je tematski događaj u Novosadskom dečijem kulturnom centru u  Novom Sadu. Projekat pod nazivom ’’Ja sam Frida Kalo, i na platno slikam sve do čega mi je stalo”  imao je za cilj da prikaže deo likovne umetnosti kroz  likovnu umetnicu Fridu Kalo. Studenti su prvo kroz kratak dramski prikaz upoznali učenike III 3 razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ sa životom i radom Fride Kalo, a potom kroz praktičnu radionicu učenici su pokušali da budu mali umetnici crtajući autorportrete ili samu Fridu. Na kraju radionice dobili su na poklon slatke paketiće.

Kao i svi prethodni događaji i ovaj je humanitarnog karaktera, pa će prikupljena sredstva od donatora i sponzora biti usmerena udruženju „Svoj svet“ koje vodi brigu o deci sa autizmom.

 

Website designed by: Mindmedias Studio