’’Ја сам Фрида Кало, и на платно сликам све до чега ми је стало”

’’Ја сам Фрида Кало, и на платно сликам све до чега ми је стало”

У оквиру предмета Анимација и логистика у туризму и хотелијерству практичан део испита се састоји од организовања једног тематског догађаја. Под руководством проф. др Анђелије Ивков Џигурски и асистента проф. др Игора Стаменковића до сада су реализована 52 тематска догађаја (http://www.dgt.uns.ac.rs/animacija-u-turizmu/).

Ове године група од девет студената са студијског програма Хотелијерство (III година), организовала је тематски догађај у Новосадском дечијем културном центру у  Новом Саду. Пројекат под називом ’’Ја сам Фрида Кало, и на платно сликам све до чега ми је стало”  имао је за циљ да прикаже део ликовне уметности кроз  ликовну уметницу Фриду Кало. Студенти су прво кроз кратак драмски приказ упознали ученике III 3 разреда ОШ „Жарко Зрењанин“ са животом и радом Фриде Кало, а потом кроз практичну радионицу ученици су покушали да буду мали уметници цртајући ауторпортрете или саму Фриду. На крају радионице добили су на поклон слатке пакетиће.

Као и сви претходни догађаји и овај је хуманитарног карактера, па ће прикупљена средства од донатора и спонзора бити усмерена удружењу „Свој свет“ које води бригу о деци са аутизмом.

 

Website designed by: Mindmedias Studio