IZVEŠTAJ o programu Dramska sekcije  Novosadskog dečijeg kulturnog centra na 65. Zmajevim dečjim igrama

IZVEŠTAJ o programu Dramska sekcije  Novosadskog dečijeg kulturnog centra na 65. Zmajevim dečjim igrama

Otvorena projekcija filma: NAŠ SVET (Petak 10.06.2022.)

Kratak igrani film „NAŠ SVET“ je prvi igrani film nastao u produkciji NSDKC-a. Film govori o pogledu dece na sadašnjost kroz njihovu vizuru i promišljanja na umetnički način. Polaznici dramske sekcije NSDKC-a su zajedno sa rediteljkom Anom Ilić i glumicom Jelenom Galović, koje su vođe i dramski pedagozi Dramske sekcije NSDKC-a aktivno učestvovali u svim segmentima stvaranja ovog filma: pisanje scenarija, kreiranje likova, odabir kostima i scenografije, komponovanje muzike, i ostalo. Naši mladi stvaraoci su odlučili da kroz formu basne, spojene sa modernom muzikom i savremenim jezikom, pokažu svoj stav prema ekološkim problemima koje okružuju današnje društvo.

Događaj na 65. Zmajevim dečjim igrama, kada je dečjoj publici uzrasta šestog razreda osnovne škole prikazana otvorena projekcija, bio je interaktivnog karaktera. Pre same projekcije autorke filma su sa gledaocima imale razgovor i predavanje na temu teorije filma, izuzetno uspešno. Naime, mladi novosadski sugrađani su pokazali zavidno znanje i još veću zainteresovanost za temu.

Nakon projekcije mlada publika je crtajući dala svoje predloge za finalni izgled plakata za film, čija se svečana premijera planira za septembar 2022. godine, a potom i dalje projekcije.

AUTORSKI TIM:

Rediteljke i dramski pedagozi: Ana Ilić i Jelena Galović

Scenario, kostimi, scenografija, muzika, glumci: polaznici Dramske sekcije Novosadskog dečijeg kulturnog centra

Produkcija: NSDKC

 

Otvorena proba dečje predstave „ROBIN HUD“

Istog dana u popodnevnim satima odigrala se otvorena proba dramske dečje predstave „Robin Hud“ u produkciji NSDKC-a. Događaj koji je bio namenjen svim ljubiteljima lepog pozorišta i lepih društvenih i ljudskih vrednosti.

U izvođenju članova dramske sekcije NSDKC-a, vođenja i oblikovana uz profesionalni autorski tim, ona ima posebnu vrednost u promovisanju razvoja umetničkog mišljenja, pozorišne kulture i svevremenih moralnih vrednosti.

Učenici drugih razreda osnovne škole su sa autorima predstave i mladim glumcima imali priliku da se u razgovoru pre izvođenja otvorene probe upoznaju bolje sa procedurom nastanka pozorišne predstave, izazovima i specifičnostima koje taj proces nosi sa sobom.

Događaj je prošao veoma uspešno, a kao najveće priznanje radu Dramske sekcije NSDKC-a je veliko interesovanje dece za sledeću audiciju za naš Dramski studio, koju planiramo u septembru 2022. godine.

Svečana premijera dečje predstave „Robin Hud“ zakazana je za 23.06.2022. godine sa početkom u 19:00 sati u Pozorišnoj sali Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Dobro došli!

 

AUTORSKI TIM:

Tekst dramatizacije: Slobodan Obradović

Režija: Ana Ilić

Dramski pedagog i kostimograf: Jelena Galović

Scenograf: Vladimir Ilić

Kompozitor: Gabriela Benak

Rekvizita: Miomir Ilić

Projektni menadžer: MA Senka Petrović

Produkcija: NSDKC

 

Igraju: polaznici dramske sekcije NSDKC-a

 

 

 

 

Izveštaj napisala: MA Senka Petrović,projektni menadžer NSDKC-a

fotografije : Nikolina Kostadinović

Website designed by: Mindmedias Studio