ИЗВЕШТАЈ о програму Драмска секције  Новосадског дечијег културног центра на 65. Змајевим дечјим играма

ИЗВЕШТАЈ о програму Драмска секције  Новосадског дечијег културног центра на 65. Змајевим дечјим играма

Отворена пројекција филма: НАШ СВЕТ (Петак 10.06.2022.)

Кратак играни филм „НАШ СВЕТ“ је први играни филм настао у продукцији НСДКЦ-а. Филм говори о погледу деце на садашњост кроз њихову визуру и промишљања на уметнички начин. Полазници драмске секције НСДКЦ-а су заједно са редитељком Аном Илић и глумицом Јеленом Галовић, које су вође и драмски педагози Драмске секције НСДКЦ-а активно учествовали у свим сегментима стварања овог филма: писање сценарија, креирање ликова, одабир костима и сценографије, компоновање музике, и остало. Наши млади ствараоци су одлучили да кроз форму басне, спојене са модерном музиком и савременим језиком, покажу свој став према еколошким проблемима које окружују данашње друштво.

Догађај на 65. Змајевим дечјим играма, када је дечјој публици узраста шестог разреда основне школе приказана отворена пројекција, био је интерактивног карактера. Пре саме пројекције ауторке филма су са гледаоцима имале разговор и предавање на тему теорије филма, изузетно успешно. Наиме, млади новосадски суграђани су показали завидно знање и још већу заинтересованост за тему.

Након пројекције млада публика је цртајући дала своје предлоге за финални изглед плаката за филм, чија се свечана премијера планира за септембар 2022. године, а потом и даље пројекције.

АУТОРСКИ ТИМ:

Редитељке и драмски педагози: Ана Илић и Јелена Галовић

Сценарио, костими, сценографија, музика, глумци: полазници Драмске секције Новосадског дечијег културног центра

Продукција: НСДКЦ

 

Отворена проба дечје представе „РОБИН ХУД“

Истог дана у поподневним сатима одиграла се отворена проба драмске дечје представе „Робин Худ“ у продукцији НСДКЦ-а. Догађај који је био намењен свим љубитељима лепог позоришта и лепих друштвених и људских вредности.

У извођењу чланова драмске секције НСДКЦ-а, вођења и обликована уз професионални ауторски тим, она има посебну вредност у промовисању развоја уметничког мишљења, позоришне културе и свевремених моралних вредности.

Ученици других разреда основне школе су са ауторима представе и младим глумцима имали прилику да се у разговору пре извођења отворене пробе упознају боље са процедуром настанка позоришне представе, изазовима и специфичностима које тај процес носи са собом.

Догађај је прошао веома успешно, а као највеће признање раду Драмске секције НСДКЦ-а је велико интересовање деце за следећу аудицију за наш Драмски студио, коју планирамо у септембру 2022. године.

Свечана премијера дечје представе „Робин Худ“ заказана је за 23.06.2022. године са почетком у 19:00 сати у Позоришној сали Новосадског дечијег културног центра. Добро дошли!

 

АУТОРСКИ ТИМ:

Текст драматизације: Слободан Обрадовић

Режија: Ана Илић

Драмски педагог и костимограф: Јелена Галовић

Сценограф: Владимир Илић

Композитор: Габриела Бенак

Реквизита: Миомир Илић

Пројектни менаџер: МА Сенка Петровић

Продукција: НСДКЦ

 

Играју: полазници драмске секције НСДКЦ-а

 

 

 

 

Извештај написала: МА Сенка Петровић,пројектни менаџер НСДКЦ-а

фотографије : Николина Костадиновић

Website designed by: Mindmedias Studio