У суботу 03.02.2024. године у 12:00 у Новосадском дечијем културном центру отворена је међународна изложба дечијих радова на тему „Уметност/уметник је…“.

 

У суботу 03.02.2024. године у 12:00 у Новосадском дечијем културном центру отворена је међународна изложба дечијих радова на тему „Уметност/уметник је…“.

Изложени радови настали су у оквиру другог Ликовног конкурса који је расписао Новосадски дечији културни центар.

На конкурс је пристигло 1.629 радова из 190 установа из Србије и региона. Стручни жири у саставу Љубица Танкосић, аутор конкурса, ликовни педагог, дипломирани графичар и професор ликовне културе, Драган Јајић, ликовни педагог, дипломирани графичар, Викторија Чикош, дипломирани дизајнер, професор ликовне културе и Биљана Балог, дипломирани сликар, професор ликовне културе, за излагање  је изабрао 220 радова, а наградио 36 учесника у пет категорија.

Како Новосадски дечији културни центар настоји да развија и негује различите врсте уметности намењене дечјем узрасту, за тему другог ликовног конкурса ауторка конкурса изабрала је назив „Уметност /уметник је…“.

Учесници конкурса, деца од најмлађег узраста до завршене средње школе, имали су задатак да на папир пренесу и ликовно представе неку од различитих врста уметности или начин на који замишљају просес стварања неког уметничког дела које их опчињава.

Како су се учесници снашли и одговорили на задату тему, посетиоци изложбе могу да виде од 03.02.2024. до 29.02.2024. године сваког радног дана од 10 до 15.30 сати у галерији Новосадског дечијег културног центра на адреси Радничка 20, први спрат.

Списак излагача и награђених учесника можете погледати на линку:

НАГРАЂЕНИ УЧЕСНИЦИ И ИЗЛАГАЧИ

Аутор фотографија: НСДКЦ