Interaktivna radionica-stereotipi, predrasude i šta sa njima?!

Interaktivna radionica-stereotipi, predrasude i šta sa njima?!

U okviru programa  Kultura od A do Š  namenjenog deci uzrasta od 15 do 18 godina, 7. novembra  održana je prva u nizu interaktivnih radionica na temu: Stereotipi, predrasude i šta sa njima? Radionice vodi Branka Bajić, dramska pedagoškinja, glumica, master primenjenog pozorišta.  Kroz kreativni dramski metod, igru, debatne tehnike, rolplej, improvizaciju, mini-istraživanja, kao i puno zanimljivih metoda iz primenjenog pozorišta, učesnici su produbili  svoja znanja o kulturi i interkulturalnosti, ali i došli do novih  uvida i iskustava o ovoj  temi.

Radionice se održavaju u Novosadskom dečjem kulturnom centru, Radnička 20, i besplatne su za učesnike. Neophodno je samo se prijaviti na broj telefona  063/8809-386

Jačajući interkulturalne kompetencije, jačamo i razumevanje  različitih tački gledišta, dublje razumemo ljudsko ponašanje, motive, različitosti, kulture i istorije, i razvijamo kulturu dijaloga i tolerancije.

Naredne četiri radionice obrađivaće teme: Diskriminacija i interkulturalna osetljivost;Konflikti i rešenje konflikta; Rodna( ne)ravnopravnost i Ljudska prava i odgovornosti, empatija i ravnopravnost.

Program se realizuje u skladu sa propisanim merama o prevenciji Kovid-a 19

Website designed by: Mindmedias Studio