Интерактивна радионица-стереотипи, предрасуде и шта са њима?!

Интерактивна радионица-стереотипи, предрасуде и шта са њима?!

У оквиру програма  Култура од А до Ш  намењеног деци узраста од 15 до 18 година, 7. новембра  одржана је прва у низу интерактивних радионица на тему: Стереотипи, предрасуде и шта са њима? Радионице води Бранка Бајић, драмска педагошкиња, глумица, мастер примењеног позоришта.  Кроз креативни драмски метод, игру, дебатне технике, ролплеј, импровизацију, мини-истраживања, као и пуно занимљивих метода из примењеног позоришта, учесници су продубили  своја знања о култури и интеркултуралности, али и дошли до нових  увида и искустава о овој  теми.

Радионице се одржавају у Новосадском дечјем културном центру, Радничка 20, и бесплатне су за учеснике. Неопходно је само се пријавити на број телефона  063/8809-386

Јачајући интеркултуралне компетенције, јачамо и разумевање  различитих тачки гледишта, дубље разумемо људско понашање, мотиве, различитости, културе и историје, и развијамо културу дијалога и толеранције.

Наредне четири радионице обрађиваће теме: Дискриминација и интеркултурална осетљивост;Конфликти и решење конфликта; Родна( не)равноправност и Људска права и одговорности, емпатија и равноправност.

Програм се реализује у складу са прописаним мерама о превенцији Ковид-а 19

Website designed by: Mindmedias Studio