GOSTUJUĆA IZLOŽBA KULTURNOG CENTRA GORNJI MILANOVAC – DEVETI MINIJATURNI BIJENALE

GOSTUJUĆA IZLOŽBA KULTURNOG CENTRA GORNJI MILANOVAC – DEVETI MINIJATURNI BIJENALE

Pozivamo Vas na svečano otvaranje gostujuće izložbe Kulturnog centra Gornji Milanovac – Deveti Minijaturni Bijenale koja  se otvara  u petak 02. 09. 2022. od 18.00 časova, u Novosadskom dečijem kulturnom centru (Radnička 20, na Prvom spratu).

Izložbi prethodi likovna radionica minijature, na kojoj će učestvovati deca iz pripremne grupe PU „Radosno detinjstvo“, vrtić „Vilenjak“. Likovni radovi nastali na ovoj radionici, biće pridodati gostujućoj izložbi, te nakon izložbe u Novosadskom dečijem kulturnom centru, nastavljaju putovanje po gradovima Srbije.

Umetnost minijature je umetnost malog formata. Mali format je format našeg dlana, a za većinu to znači do 10 centimetara.

Veličina dečjeg dlana je još manja. Deca ovaj „veliki“ svet  svaki dan „smanjuju“ da bi ga sebi približili i tako smanjenog ga bolje upoznali i ispitali. Na taj dlan taman staje neki autić, kamiončić, lutka ili šerpica…

Izložbu čine likovna ostvarenja dece i mladih, pristiglih po likovnom konkursu za učenike osnovnih i srednjih škola u Gornjem Milanovcu sa gostima na temu minijatura.

 

 

 

 

Urednik likovnog programa

Novosadskog dečjeg kulturnog centra

Ljubica Tankosić

 

Website designed by: Mindmedias Studio