ГОСТУЈУЋА ИЗЛОЖБА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ – ДЕВЕТИ МИНИЈАТУРНИ БИЈЕНАЛЕ

ГОСТУЈУЋА ИЗЛОЖБА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ – ДЕВЕТИ МИНИЈАТУРНИ БИЈЕНАЛЕ

Позивамо Вас на свечано отварање гостујуће изложбе Културног центра Горњи Милановац – Девети Минијатурни Бијенале која  се отвара  у петак 02. 09. 2022. од 18.00 часова, у Новосадском дечијем културном центру (Радничка 20, на Првом спрату).

Изложби претходи ликовна радионица минијатуре, на којој ће учествовати деца из припремне групе ПУ „Радосно детињство“, вртић „Вилењак“. Ликовни радови настали на овој радионици, биће придодати гостујућој изложби, те након изложбе у Новосадском дечијем културном центру, настављају путовање по градовима Србије.

Уметност минијатуре је уметност малог формата. Мали формат је формат нашег длана, а за већину то значи до 10 центиметара.

Величина дечјег длана је још мања. Деца овај „велики“ свет  сваки дан „смањују“ да би га себи приближили и тако смањеног га боље упознали и испитали. На тај длан таман стаје неки аутић, камиончић, лутка или шерпица…

Изложбу чине ликовна остварења деце и младих, пристиглих по ликовном конкурсу за ученике основних и средњих школа у Горњем Милановцу са гостима на тему минијатура.

 

 

 

 

Уредник ликовног програма

Новосадског дечјег културног центра

Љубица Танкосић

 

Website designed by: Mindmedias Studio