АУДИЦИЈА ЗА САВРЕМЕНИ ПЛЕС

НОВОСАДСКИ ДЕЧИЈИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР

СЦЕНСКИ ПРОГРАМИ

АУДИЦИЈА
за
САВРЕМЕНИ ПЛЕС

12. и 14. 09. 2023.

Новосадски дечији културни центар у оквиру својих Сценских програма позива вас на Аудицију за целогодишњи програм САВРЕМЕНИ ПЛЕС.

  

  • Аудиција је конципирана као серија часова за све заинтересоване девојчице и дечаке од 7-14 година старости.
  • Термини су:

 

    – Млађа група – узраст од 7 – 10 година – 19:00-20:00

    – Старија група – узраст од 10 – 14 година – 20:00-21:00

Савремени плес је, као жанр, настао из потребе за слободом у изражавању. Он даје бројне  могућности за истраживање покрета, упознавање са различитим плесним техникама и општи психофизички развој. Омогућава самостални стваралачки и истраживачки процес код деце кроз бављење простором, телом, ритмом и музиком.

Сваки сусрет започеће вежбама загревања и освешћивања тела у складу са техникама савременог плеса (основе класичног балета, Skinner realising, Horton, Fighting monkey, Zambrano, и друге). Поред вежби, деца ће учити кореографије које ће касније служити као основа за истраживачки процес у којем ћемо кроз технике учити о основним параметрима као што су време, простор, партнер, музика. Часови имају за циљ да оснаже учеснике за активан однос према процесу и извођачком чину.

Часови ће трајати сат времена, а полазници ће бити распоређени по групама које ће се формирати у односу на узраст и број одабраних полазника. Током школске године планиране су две плесне презентације у форми сценског наступа на којима ћемо публици представити чиме смо се бавили током полугодишта. Поред тога за полазнике биће организовани додатни програми едукације сродних сценских уметности.

Присуство на аудицији је слободно, а програм је за све полазнике бесплатан.

ДОБРОДОШЛИ!

Радничка 20, I спрат, Info: 021/521-447