Likovna radionica Novosadskog dečijeg kulturnog centra

Likovna radionica Novosadskog dečijeg kulturnog centra

Crtanje, slikanje, vajanje i grafika

Na likovnoj radionici NSDKC-a, posebna pažnja se posvećuje različitim temama i tehnikama, u kojima deca tokom godine imaju priliku da se oprobaju te,  da na taj način proširuju svoja iskustva, bude svoju kreativnost i maštu i razvijaju misaone aktivnosti. Kreativnost kod deteta omogućava da traže, nalaze i stvaraju. Svakom detetu je data, kao osnov, razvoja, samosvesti, samopoštovanja i sreće, a ovakvim programima kreativnost se svakako može podsticati.

Kreativnost nije samo karakteristika posebno nadarene dece, svi je poseduju, svako dete ima potencijal za stvaranje. Takođe, na našim radionicama se podstiče i kreativni proces i traganje. Važan nam je i sam proces traženja ličnog rešenja koji svakako uključuje i greške koje su opet veoma važne, jer na taj način dete ne sledi utvrđeni put, gotova rešenja i već viđeni šematizam.

Radionice se održavaju tokom cele školske godine svakog utorka u tri termina i to od 16:00 do 17: 30 od 17:30 do 19:00 i od 19:00 20:30 sati. Radionice vodi Ljubica Tankosić, diplomirani grafičar, profesor likovne kulture.

Telefon za informacije: 021-521-447 ili  064-473-7-363

Ljubica Tankosić

Dipl. Grafičar-prof. Likovne kulture

Urednik likovnog programa NSDKC-a