Ликовна радионица Новосадског дечијег културног центра

Ликовна радионица Новосадског дечијег културног центра

Цртање, сликање, вајање и графика

На ликовној радионици НСДКЦ-а, посебна пажња се посвећује различитим темама и техникама, у којима деца током године имају прилику да се опробају те,  да на тај начин проширују своја искуства, буде своју креативност и машту и развијају мисаоне активности. Креативност код детета омогућава да траже, налазе и стварају. Сваком детету је дата, као основ, развоја, самосвести, самопоштовања и среће, а оваквим програмима креативност се свакако може подстицати.

Креативност није само карактеристика посебно надарене деце, сви је поседују, свако дете има потенцијал за стварање. Такође, на нашим радионицама се подстиче и креативни процес и трагање. Важан нам је и сам процес тражења личног решења који свакако укључује и грешке које су опет веома важне, јер на тај начин дете не следи утврђени пут, готова решења и већ виђени шематизам.

Радионице се одржавају током целе школске године сваког уторка у три термина и то од 16:00 до 17: 30 од 17:30 до 19:00 и од 19:00 20:30 сати. Радионице води Љубица Танкосић, дипломирани графичар, професор ликовне културе.

Телефон за информације: 021-521-447 или  064-473-7-363

Љубица Танкосић

Дипл. Графичар-проф. Ликовне културе

Уредник ликовног програма НСДКЦ-а