Radionica „Reklamni plakati“ održana u okviru manifestacije „Muzeji za 10“

Radionica „Reklamni plakati“ održana u okviru manifestacije „Muzeji za 10“

U sklopu programa „Muzeji za 10“ u ponedeljak 09.11.2020. od 10:00 časova u galeriji Novosadskog dečijeg kulturnog centra(NSDKC) , otvorena je izložba plakata iz kolekcije Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ iz Novog Sada, a koji su štampani za objave dečijih likovnih izložbi.

Izložba plakata će biti otvorena za sve zainteresovane posetioce u periodu od 09. do 27. novembra 2020. godine od 10 do 15 časova svakog radnog dana.

Organizovana je grupna poseta dece Arhivu Vojvodine,12. novembra,  gde su se deca upoznala sa radom kustosa, arhivatora i konzervatora, takođe dobili su saznanja vezana za nastanak reklamiranja, vrste reklamnih materijala, plakata, izrade novina i časopisa. Nakon posete Arhivu Vojvodine, 12. i 13. novembra, deca su učestvovala u likovnoj radionici u Novosadskom dečijem kulturnom centru, na temu „Reklamni plakati“, gde su na osnovu stečenog znanja prilikom posete Arhivu Vojvodine imali priliku da izrade originalni-ručno štampani plakat velikog formata na grafičkoj presi u tehnici visoke štampe.

U sklopu programa „Muzeji za 10“ , 14. novembra 2020. od 17 do 22 časa u prostorijama NSDKC-a održana je  likovna radionica za decu na temu „Reklamni plakati“. Radionica je bila otvorena za ograničen broj zainteresovane dece a uz prethodnu prijavu.

Radionice su vodile: Ljubica Tankosić i Ana Ilić

Website designed by: Mindmedias Studio