Probudimo strip!

Probudimo strip!

Izložbom „Probudimo Strip“ želimo da približimo maštoviti svet stripa najmlađim sugrađanima. Ova vođena, interdisciplinarna izložba ima za cilj da prikaže sve aspekte, delove i slojeve ove umetničke discipline, prepoznatljive i kao „9 umetnost“.

Rastavljen na delove, pa opet sastavnjen, naš animirani način prikazivanja stripa je namenjen deci i mladima koji žele da nauče kako strip funkcioniše i koje su njegove karakteristike tako što ćemo ih provesti kroz sve njegove elemente, ali na potpuno nov i neobičan način.

Magija najrazličitijih zvukova koji se zapravo ne čuju, kretanja koje uistinu ne postoje, vetrovi koji snažno duvaju, ali se ne osete ili komete koje se ne vide, a svi znaju da proleću, mogu učiniti strip jednim od najinteresantnijih formi umetničko- likovne prakse.

Šta sve može da se oživi jednom linijom, senkom, oblačićem u zadatom kvadratiću Stripa, je ono što želimo da  ispričamo. Ove zadatosti bude maštu i inspirišu.

Pozivamo publiku, malu i veliku, da zakorače sa nama u svet stripa i mašte.

Izložba će biti otvorena u Novosadskom dečijem kulturnom centru u petak 22.10.2021. godine u 19 sati. Izložba traje do 10.11.2021. godine.

Na ovoj interdisciplinarnoj izložbi biće predstavljeni stipovi dece nastali uz mentorsko vođstvo Zlatka Milenkovića, strip crtača iz „Strip vesti“, Georg Redžeka, likovnog pedagoga, Ljubice Tankosić– urednika likovnog programa NSDKC-a. Na „buđenju“ stripa sa decom su radili Ana Ilić, režiser, Jelena Galović, glumica, Dragan Jajić Vladisavljev i Nebojša Šupić, cirkuski pedagozi, a deca izvođači su polaznici škole cirkusa „Cirkoneo“.

Website designed by: Mindmedias Studio