„Petit monde“ – Mali svet u Novosadskom dečijem kulturnom centru

„Petit monde“ – Mali svet u Novosadskom dečijem kulturnom centru

Kreativna radionica „Mali svet” iz Pariza svake subote pruža deci i mladima mogućnost da poboljšaju svoje znanje srpskog jezika, a nekima od njih i da usvoje srpski jezik. „Sve to uspevamo da pretočimo i u umetnost. Specifični smo po načinu rada, izboru aktivnosti i primera o srpskoj kulturi i tradiciji”, istakla je Maja Petrović Nikolić, kreativni tvorac radionice za decu „Mali svet”.

Dugogodišnja učiteljica, profesorka razredne nastave, koja je skoro deceniju radila kao pedagoški savetnik, Maja Petrović Nikolić je osnovala i Društvo učitelja Kovina (2006. godine), koje je okupilo 200 prosvetnih radnika s teritorije opštine (Kovin). Bila je član skupštine Saveza učitelja Republike Srbije, učestvovala je i koordinisala mnogobrojne projekte. Dolaskom u Pariz nastavila je da radi sa decom i za decu.

Njena ideja je da izložba poveže sve dečje kulturne centre u dijaspori i da put krenu upravo iz Dečjeg kulturnog centra Beograd, jer „Mali svet“ podstiče interesovanje za srpski jezik i kulturu upravo kroz dečje stvaralaštvo.

Nakon dečjeg kulturnog centra Beograd imamo čast da ugostimo „Mali svet“ u Novosadskom dečijem kulturnom centru.

Izložba će biti otvorena u utorak, 19. 07. 2022. godine od 19.00 časova u Galeriji NSDKC-a, Radnička 20, na prvom spratu.

 

Website designed by: Mindmedias Studio