OTVARANJE IZLOŽBE RADOVA NASTALIH U OKVIRU II DEČIJE LIKOVNE KOLONIJE

OTVARANJE IZLOŽBE RADOVA NASTALIH U OKVIRU II DEČIJE LIKOVNE KOLONIJE

U utorak 17. avgusta 2021. godine u 19:00 časova u sklopu 38. letnjeg „Raspustilišta“, a u prostorijama Novosadskog dečijeg kulturnog centra, svečano je otvorena izložba dečijih likovnih radova nastalih na  II DEČIJOJ LIKOVNOJ KOLONIJI NOVOSADSKOG DEČIJEG KULTURNOG CENTRA. Na izložbi su predstavljena dečija likovna ostvarenja koja su nastala na likovnoj kolonji tokom petodnevnog druženja dece i likovnih pedagoga u periodu od 05.07. do 09.07.2021. godine. Tokom trajanja kolonije, sa ukupno dvadesetdevetoro dece uzrasta od 6 do 14 godina, radilo je četiri mentora- likovnih pedagoga i to: Marta Kiš Buterer- akademski slikar, Georg Redžek- akademski slikar, Maša Pavlović- diplomirani umetnik- ilustrator, i Ljubica Tankosić- diplomirani grafičar- urednik likovnog programa Novosadskog dečijeg kulturnog centra.

Koncept kolonije zasnovan je na ideji da se sa decom realizuju likovne tehnike koje nisu uopšte, ili su veoma malo zastupljene u standardnom školskom planu i programu.  Svakog dana, deca su podeljena po uzrasnim grupama radila sa drugim likovnim pedagogom ti i na taj način tokom pet dana koliko je trajala kolonija prošli su i upoznali se sa ukupno šesnaest likovnih tehnika i tema.

Izložbu možete pogledati do 17. septembra, svakog radnog dana od 9:00 do 15.00 časova  u galeriji Novosadskog dečjeg kulturnog centra, Radnička 20, na  I spratu.

 

Urednik likovnog programa

Novosadskog dečjeg kulturnog centra

Ljubica Tankosić

Website designed by: Mindmedias Studio