НЕВЕНИ „ПОД КРОШЊАМА НА ШТРАНДУ“

НЕВЕНИ „ПОД КРОШЊАМА НА ШТРАНДУ“

На новосадској плажи Штранд, у амбијенту кутка Градске библиотеке, током целог лета траје  манифестација „Под крошњама на Штранду“.

Осму годину за редом реализује се  догађај који промовише медије на језицима мањина, културу и језике мањинских заједница које живе у Војводини. Неговање интеркултурног и мултикултурног дијалога је главни циљ овог догађаја.
„Реализацијом овог догађаја деци и младима приближавамо језике и културу мањинских заједница, како бисмо их охрабрили да се у основним школама лакше одлуче да похађају факултативну наставу мањинских језика, односно, да као средњошколци који воле да уче, квалитетно проведу време током распуста у оквиру институције културе што Градска библиотека свакако јесте. Градска библиотека у Новом Саду огранак на Штранду пружа нашим суграђанима могућност да летње дане проводе уз књигу, а такође је на располагању дневна штампа, као и штампа на језицима мањина“, поручују организатори.

Организатори догађаја су : Градска библиотека у Новом Саду, органак на Штранду, Heror Media Ponт и Центар за развој мањинских и локалних медија, уз свесрдну подршку и покровитељство  Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе и националне заједнице и Управе за културу Града Новог Сада.

Први квиз овогодишњег издања Под крошњама на Штранду одржан је из немачког језика. Наши најмлађи суграђани имали су прилику протекле недеље да уче немачки језик и културу подунавских Немаца, као и о Европској унији.

Новосадски дечији културни центар је поклонио је  часописе  „Невен“ и „Мали Неве“ Библиотеци на Штранду, односно, учесницима манифестације „Под крошњама на Штранду“.

 

фото: Чила Давид/ Дáвид Цсилла
Извор: Херор Медиа Понт
Website designed by: Mindmedias Studio