IZLOŽBA „Probudimo Strip!“

Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

IZLOŽBA „Probudimo Strip!“

Izložbom „Probudimo Strip“ želimo da približimo maštoviti svet stripa najmlađim sugrađanima. Ova vođena, interdisciplinarna izložba ima za cilj da prikaže sve aspekte, delove i slojeve ove umetničke discipline, prepoznatljive i kao „9 umetnost“.

Rastavljen na delove, pa opet sastavnjen, naš animirani način prikazivanja stripa je namenjen deci i mladima koji žele da nauče kako strip funkcioniše i koje su njegove karakteristike tako što ćemo ih provesti kroz sve njegove elemente, ali na potpuno nov i neobičan način.

Magija najrazličitijih zvukova koji se zapravo ne čuju, kretanja koje uistinu ne postoje, vetrovi koji snažno duvaju, ali se ne osete ili komete koje se ne vide, a svi znaju da proleću, mogu učiniti strip jednim od najinteresantnijih formi umetničko- likovne prakse.

Šta sve može da se oživi jednom linijom, senkom, oblačićem u zadatom kvadratiću Stripa, je ono što želimo da  ispričamo. Ove zadatosti bude maštu i inspirišu.

Pozivamo publiku, malu i veliku, da zakorače sa nama u svet stripa i mašte.

Izložba će biti otvorena u Novosadskom dečijem kulturnom centru u petak 22.10.2021. godine u 19 sati. Izložba traje do 10.11.2021. godine.

Na ovoj interdisciplinarnoj izložbi biće predstavljeni stipovi dece nastali uz mentorsko vođstvo Zlatka Milenkovića, strip crtača iz „Strip vesti“, Georg Redžeka, likovnog pedagoga, Ljubice Tankosić– urednika likovnog programa NSDKC-a. Na „buđenju“ stripa sa decom su radili Ana Ilić, režiser, Jelena Galović, glumica, Dragan Jajić Vladisavljev i Nebojša Šupić, cirkuski pedagozi, a deca izvođači su polaznici škole cirkusa „Cirkoneo“.

oktobar 22 2021

Detalji

Datum: 22. oktobra
Vreme: 19:00 - 21:00
Događaj Kategorije: ,

Mesto održavanja

Novosadski dečiji kulturni centar

Radnička 20
Novi Sad, 21000 Srbija

+ Google Map

Telefon:

+38121521447

Posetite veb sajt mesta održavanja

Organizator

Novosadski dečiji kulturni centar
Telefon: 021 521447
Email:
Website designed by: Mindmedias Studio