Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

5. ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ ЛИКОВНИХ РАДОВА ПОЛАЗНИКА НОВОСАДСКОГ ДЕЧИЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА И ЛИКОВНОГ ЦЕНТРА БЛОК АРТ

17. новембар 2023. ~ 07:30 - 21:00

|Понављајући Догађај (Погледај све)

An event every day that begins at 07:30, repeating until 23. новембар 2023.

У петак 06. 10. 2023. године у галерији  Новосадског дечијег културног центра, свечано је отворена пета по реду Годишња изложба ликовних осварења деце, полазника ликовне радионице Новосадског дечијег културног центра (НСДКЦ-а) и Ликовног центра Блок арт.

Ликовна остварења која су представљена на изложби настајала су на радионицама током школске 2022/23. године.

Аутор и реализатор радионица је Љубица Танкосић, дипл. графичар – проф. ликовне културе, која о радионицама и изложби каже:

„Примарни циљ ових радионица није рад искључиво са „даровитом“ децом,. Напротив, наше радионице цртања, сликања, вајања и графике имају тежњу да се деца упознају са најразличитијим материјалима погодним за рад, те да се кроз тај рад путем успеха, али и још важнијих грешака, деца оспособе да у животу могу да препознају проблем, да га се не плаше, већ да га решавају, да раде и делују тимски, да препознају и негују лепо, те да естетске норме, на било којем пољу, постану део њиховог  свакодневног живота.

Током читаве године, деца су на нашим ликовним радионицама, кроз различите не само технике већ и теме, развијала како креативно мишљење  тако и моторичке способности.  Код деце се кроз игру и дружење подстиче експериментисање, учење и промишљање приликом рада са разноврсним материјалима. Охрабрују се да пронађу своја решења, односно свој лични печат  који неће бити заснован на шаблонским и шематизованим примерима којима су преплављени савремени медији, бојанке, књиге за децу, па чак и школски уџбеници.

А као одговор на питање „како се нешто црта“– свако дете ће вам одмах и радо показати свој начин. Лепота и јесте у различитости, деци само треба дозволити да завире у себе и пробуде своју машту. У том тренутку, са апсолутном лакоћом, настаје лепота и савршенство израза – дечји цртеж“.

Изложбу чини преко 150 цртежа, слика, графика, скулптура и рељефа, деце узраста од 5 до 12 година.

Изложбу можете погледати сваког радног дана до 23. 11. 2023. од 9.00 до 20.00 часова на адреси НСДКЦ-а, Радничка 20, I спрат.

Аутор Фотографија: Дејан Мицић

Детаљи

Датум:
17. новембар 2023.
Време:
07:30 - 21:00
Догађај Categories:
,

Организатор

Новосадски дечији културни центар
Телефон:
021 521447
Е-пошта:
office@nsdkc.rs

Место

Новосадски дечији културни центар
Радничка 20
Нови Сад, 21101 Srbija
+ Google Map
Телефон:
+38121521447
Веб сајт:
https://nsdkc.rs/