Радионица „Рекламни плакати“ одржана у оквиру манифестације „Музеји за 10“

Радионица „Рекламни плакати“ одржана у оквиру манифестације „Музеји за 10“

У склопу програма „Музеји за 10“ у понедељак 09.11.2020. од 10:00 часова у галерији Новосадског дечијег културног центра(НСДКЦ) , отворена је изложба плаката из колекције Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Предшколске установе „Радосно детињство“ из Новог Сада, а који су штампани за објаве дечијих ликовних изложби.

Изложба плаката ће бити отворена за све заинтересоване посетиоце у периоду од 09. до 27. новембра 2020. године од 10 до 15 часова сваког радног дана.

Организована је групна посета деце Архиву Војводине,12. новембра,  где су се деца упознала са радом кустоса, архиватора и конзерватора, такође добили су сазнања везана за настанак рекламирања, врсте рекламних материјала, плаката, израде новина и часописа. Након посете Архиву Војводине, 12. и 13. новембра, деца су учествовала у ликовној радионици у Новосадском дечијем културном центру, на тему „Рекламни плакати“, где су на основу стеченог знања приликом посете Архиву Војводине имали прилику да израде оригинални-ручно штампани плакат великог формата на графичкој преси у техници високе штампе.

У склопу програма „Музеји за 10“ , 14. новембра 2020. од 17 до 22 часа у просторијама НСДКЦ-а одржана је  ликовна радионица за децу на тему „Рекламни плакати“. Радионица је била отворена за ограничен број заинтересоване деце а уз претходну пријаву.

Радионице су водиле: Љубица Танкосић и Ана Илић

Website designed by: Mindmedias Studio