ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ РАДОВА НАСТАЛИХ У ОКВИРУ II ДЕЧИЈЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ РАДОВА НАСТАЛИХ У ОКВИРУ II ДЕЧИЈЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ

У уторак 17. августа 2021. године у 19:00 часова у склопу 38. летњег „Распустилишта“, а у просторијама Новосадског дечијег културног центра, свечано је отворена изложба дечијих ликовних радова насталих на  II ДЕЧИЈОЈ ЛИКОВНОЈ КОЛОНИЈИ НОВОСАДСКОГ ДЕЧИЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА. На изложби су представљена дечија ликовна остварења која су настала на ликовној колонји током петодневног дружења деце и ликовних педагога у периоду од 05.07. до 09.07.2021. године. Током трајања колоније, са укупно двадесетдеветоро деце узраста од 6 до 14 година, радило је четири ментора- ликовних педагога и то: Марта Киш Бутерер- академски сликар, Георг Реџек- академски сликар, Маша Павловић- дипломирани уметник- илустратор, и Љубица Танкосић- дипломирани графичар- уредник ликовног програма Новосадског дечијег културног центра.

Концепт колоније заснован је на идеји да се са децом реализују ликовне технике које нису уопште, или су веома мало заступљене у стандардном школском плану и програму.  Сваког дана, деца су подељена по узрасним групама радила са другим ликовним педагогом ти и на тај начин током пет дана колико је трајала колонија прошли су и упознали се са укупно шеснаест ликовних техника и тема.

Изложбу можете погледати до 17. септембра, сваког радног дана од 9:00 до 15.00 часова  у галерији Новосадског дечјег културног центра, Радничка 20, на  I спрату.

 

Уредник ликовног програма

Новосадског дечјег културног центра

Љубица Танкосић

Website designed by: Mindmedias Studio